Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyaz Kod Tatbikatı
04 Temmuz 2023

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak gerçeği aratmayan Beyaz Kod tatbikatı başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu tatbikatta senaryo gereği; genel cerrahi servisinde ziyaret saatleri dışında hasta ziyaretine gelen hasta yakını, servis hemşiresi tarafından uyarılmasına rağmen hasta odasında kalmakta direnmiş ve serviste yatmakta olan diğer hastaları rahatsız etmiştir. Servis hemşiresi tarafından tekrar uyarılan hasta yakını, gerginleşerek bağırmaya başlamış ve görevli sağlık personeliyle tartışıp, hakaretlerde bulunarak fiziksel şiddet girişiminde bulunmuştur. Bunun üzerine, diğer servis çalışanı tarafından 1111 tuşlanarak Beyaz Kod verilmiştir. Güvenlik görevlileri olay yerine 26 saniyede dakika içerisinde ulaşıp, hasta yakınını olay yerinden uzaklaştırarak hastane polisine teslim etmiştir. Olay yerine gelen Beyaz Kod ekibi ise mağduru sakinleştirmeye çalışıp, sahip olduğu haklar konusunda bilgilendirmiştir. Mağdur görevden çekilme hakkını kullanmayı talep eder ve bu talebi olumlu karşılanmış olup, ardından çalışan hakları güvenliği birimine davet edilerek yaşanılan olayla ilgili iş ve işlemler başlatılmıştır.

Tatbikat Organizasyonundan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Cemal DÖNMEZ “Kod uygulamalarını değerlendirmek, işleyişi daha iyi hale getirmek, eksiklerimizi tespit etmek amacıyla tatbikat yaptık. Personelin bu tarz durumlara hazırlıklı olması ve karşılaşacakları herhangi bir olumsuzlukta ne yapılması gerektiğini tatbikatlarla pekiştirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.” dedi.

• DSC_0753.JPG
  • DSC_0744.JPG