26 Ekim’in Hasta Hakları Günü
26 Ekim 2022

• Hasttahakları.jpeg
  • Hasta Hakları2.jpeg

Zaman zaman hasta ve sağlık çalışanları arasında farklı sebeplerden dolayı bazı sorunlar yaşamaktadır. Bu tür sorunları çözümü için özel ve tüzel her kurumda Hasta Hakları Birimleri bulunmakta olup, bu birimlere hasta ve hasta yakınları talep, şikayet ve önerilerini bildirmektedir. 26 Ekim’in Hasta Hakları Günü olması sebebiyle Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hasta hakları birimi çalışanları Betül TARİFÇİ, Hayrettin BAYRAM, İbrahim SOLMAZ ve Celal YAKUT Hasta ve hasta yakınlarına sunulan sağlık hizmetinden daha kaliteli nasıl yararlanabilecekleri ile hak ve sorumluklarının neler olduğu anlattı. Etkinlikler kapsamında yatarak tedavi olan ve polikliniklere başvuran hasta ile hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldı, hasta hakları konulu broşürler dağıtıldı. Dikkat çeken yerlere bilgilendirici afişler asıldıktan sonra personele yönelik eğitimler yapıldı. Hastanemizde yapılan etkinliklere Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Adem ASLAN ve hastane yönetimi de katıldı.